« اسفاد» آب دارد

ساخت وبلاگ

يکي از اهالي مي گويد: در 3 سال گذشته به دليل خشکسالي و کاهش ميزان آب قنات، روستا تقريبا خالي از سکنه شده است و بيشتر جوان ها براي کار به شهرها مهاجرت کرده اند.

از ما مي خواهد تا از نزديک شاهد خشکسالي باغ ها و کاهش آب قنات باشيم. بعد ازپيمودن 2کيلومتر به منطقه اي سرسبز مي رسيم که گفته مي شود در گذشته خيلي بيشتر از حالا آباد و سرسبز بوده است آثار درختان گردوي خشک و خميده بر پهنه منطقه ديده مي شود درختاني با قدمت 300 تا 700 سال که به گفته اهالي روزگاران قديم مهمترين منبع درآمدي مردم بوده است .

«واحدي» ادامه مي دهد: تا قبل از زلزله سال 76 قنات روستا 7 اينچ آب داشت با بروز زلزله و فرورفتن زمين آب قنات هدر رفته و از همان زمان ميزان آب کاهش داشته و بعد از مرمت هم اکنون به 3 اينچ رسيده که اين ميزان براي کشاورزي مناسب نيست و همين امر باعث شده باغها خشک و درختهای گردو از بين برود.

به گفته يکي ديگر از اهالي از طرف جهاد کشاورزي براي از بين رفتن مشکل و جلوگيري از هدر رفت آب قنات پيگيري هاي زيادي انجام شد اما نتوانستند منبع قنات اصلي را پيدا کنند و اعلام کردند اين آب از سرچشمه فرعي نشات مي گيرد.

«زماني» مي گويد: بعد از زلزله 40 روز آب در روستا قطع بود و بعد ازجابه جايي مسير خروجي قنات و هدر رفت آب اعتباري براي جلوگيري از اين موضوع اختصاص يافت اما براي مرمت مظهر اصلي قنات اقدامي نشد.

وي مي افزايد: سال 88 اعتبار دولتي براي بهسازي قنات به روستا تخصيص داده نشد اهالي از طريق خودياري مبلغ 40 ميليون تومان جمع آوري کردند و با وجود حضور کارشناسان براي حل مشکل قنات هنوز اقدام خاصي انجام نشده است.

به گفته وي، در صورت تامين اعتبارات امسال نيز به تناسب به اين قنات اعتبار اختصاص مي يابد.

رئيس شوراي روستا مي گويد: اين قنات بر اثر زلزله 300 متر فرو ريخت و آب آن به شدت کاهش يافت براي حل مشکل با جمع آوري کمکهاي مردمي و انجام عمليات هاي لازم براي احيا، ميزان آب قنات افزايش و به حدود 3 اينچ رسيد با توجه به اين که قنات روستا مشکل کم آبي ندارد با همکاري مسئولان و تامين حدود 200 ميليون تومان مي توان ميزان آبدهي قنات را به بيش از 7 اينچ رساند.

حسني» يکي ديگر از ساکنان اسفاد نبود سطل هاي زباله و کمبود منابع آبي را از ديگر مشکلات مي داند و ادامه مي دهد: با شروع فصل گرما هر ساله آب لوله کشي روستا قطع مي شود و در زمستان نيز تنها روزي 2 ساعت آب در لوله هاي شبکه جاري است.

وي کمبود آب روستا را معضلي براي اهالي مي داند و مي افزايد: با وجود اين که دو سال قبل مقدار زيادي پول از طريق خودياري جمع آوري شد اما اقدامي براي قنات و رفع مشکل کمبود آب روستا صورت نگرفته است.

مدير جهاد کشاورزي زيرکوه با اشاره به وجود حدود 600 رشته قنات و چشمه در اين شهرستان مي گويد: با وجود تعداد قنات ها در 2 سال گذشته از محل اعتبارات بسيج سازندگي و جهاد کشاورزي بيش از 50 ميليون تومان براي مرمت و احياي قنات روستا اختصاص يافته است.

«بني اسدي» با بيان اين که قنات روستا گم نشده و تنها آب قنات کم شده است ، مي افزايد : کاهش آب قنات مختص اين روستا نيست و اگر چه بروز زلزله در کم شدن آب قنات بي تاثير نبوده اما با اقدامات انجام شده در حال حاضر قنات روستا حدود 3 اينچ آب دارد.

مدير آب و فاضلاب روستايي زيرکوه در مورد مشکل کمبود آب در اين روستا مي گويد :تا پارسال مشکل کمبود آب در اين منطقه وجود داشت اما با حفر چاه شماره 6 شهيد رجايي در مجتمع مشکل در اين منطقه از بين رفته است .

«غلامحسيني» با اشاره به فرسودگي شبکه توزيع و انتقال آب ،مي افزايد :به علت فرسودگي شبکه ها متاسفانه شاهد قطعي و اتفاقات زيادي هستيم که حل آن منوط به تامين اعتبارات زيادي است.

يکي ديگر از اهالي از تصرف زمين هاي ديم اهالي توسط منابع طبيعي مي گويد و خاطرنشان مي کند: با وجود خشکسالي هاي چند ساله تنها منبع درآمد اهالي روستا مقدار ناچيزي ديم بود که کاشت آن هم 2 سال است توسط منابع طبيعي ممنوع شده و به علت ملي بودن اراضي اجازه کاشت به مردم داده نمي شود . رئيس منابع طبيعي زيرکوه با بيان اين که ديمه زارها در مناطق بياباني شهرستان توجيه ندارد مي گويد :تبديل اراضي به مراتع براي چراي دام بازدهي بالاتري دارد .

«عبدا...نژاد» ادامه مي دهد: افرادي که تا 12 شهريور 88 موفق به طرح اعتراض خود در کميسيون ماده 56 نشده اند بر اساس قانون افزايش بهره وري کشاورزي و منابع طبيعي بايد به شعب ويژه دادگاه که در مرکز استان تعيين شده مراجعه کنند .

به گفته وي افرادي که تا تاريخ ذکر شده طرح شکايت کرده اند نيز بر اساس نوبت در کميسيون به مشکل آن ها رسيدگي مي شود و با داشتن مستندات مي توانند براي برگشت اراضي اقدام کنند .يکي از زنان نيز کمبود حسينيه و مسجد را از ديگر مشکلات عنوان مي کند و مي گويد: مسجد روستا نيمه کاره مانده و آشپزخانه ندارد و وضعيت مالي مردم در اين منطقه نامناسب است تا اقدامي براي ساخت مسجد و اتمام آن انجام دهند اين موضوع بارها از طريق مسئولان پيگيري شده که متاسفانه هيچ کس پاسخگو نيست. رئيس شوراي روستا در مورد مشکل مسجد و حسينيه در روستا مي گويد :بعد از زلزله توسط دفتر مقام معظم رهبري مسجدي در زميني به مساحت 400 متر مربع احداث وتکميل شد براي بهسازي مسجد به تازگي با جمع آوري 2 ميليون تومان از محل کمک هاي مردمي بهسازي آن شروع شد.

وی ادامه مي دهد :حسينيه نيز با مساحت 330 مترمربع از چند سال پيش شروع شده هرچند هم اکنون در مراسم ها مورد استفاده قرار مي گيرد اما سرويس بهداشتي و آشپزخانه حسينيه با 70 درصد پيشرفت هنوز تکميل نشده و نياز به حدود 30 ميليون تومان اعتبار است . يکي از جوانان روستا از نبود مکاني تفريحي در روستا گلايه دارد و مي گويد: در اين روستا از امکانات رفاهي و تفريحي مثل کتابخانه ، شبکه هاي ديجيتالي و.... خبري نيست و حتي اهالي قادر به ديدن شبکه هاي سراسري تلويزيون هم نيستند .

وي نبود زمين براي ساخت و ساز ها را از ديگر مشکلات مي داند و مي گويد :جوانان روستا به علت نبود زمين نمي توانند ساخت و ساز کنند و به همين علت به شهرهاي اطراف مهاجرت مي کنند .

مسئول نمايندگي بنياد مسکن زيرکوه در خصوص مشکلات مطرح شده مي گويد: از 18 ماه گذشته که نمايندگي بنياد مسکن در زيرکوه راه اندازي شد تاکنون درخواستي مبني بر دريافت زمين توسط اهالي انجام نشده است .

«فرخي» ادامه مي دهد :در اين روستا زمين دولتي نيست اما اين به اين معنا نيست که روند توسعه روستا متوقف مي شود .

وي تغيير کاربري زمين هاي کم بازده خارج از محدوده زراعي را راهکاري براي حل مشکل عنوان مي کند و مي افزايد: اراضي کم بازده مورد تملک اشخاص با تغيير کاربري ارزش افزوده زيادي پيدا مي کند و پس از آن بر اساس توافق انجام شده با مالکان اراضي به محدوده روستا الحاق و در اختيار بنياد براي واگذاري قرار مي گيرد .

وي در خصوص اجراي طرح هادي در اين روستا مي گويد: فاز اول طرح هادي در سال هاي 86 -87 با بيش از 160 ميليون تومان از محل اعتبارات ملي، استاني و... در اين روستا اجرا شد و با اين اعتبار حدود هزار متر جدول کانيو، هزار متر جدول تک و 7 هزار متر مربع زير سازي و آسفالت انجام شد .

به گفته وي، در صورت تامين اعتبارات مورد نياز فاز دوم طرح هادي در اين روستا اجرا مي شود .

بازنشر از آرشیو سال 1389 وبلاگ

اسفاد خبر...
ما را در سایت اسفاد خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : esfadnewsa بازدید : 124 تاريخ : شنبه 5 شهريور 1401 ساعت: 17:56